søndag 15. juni 2014

Trafikkulykke på E18


...
Bilen traff autovernet på E18 i Bamble ved Langrønningen. Foto: Aksjon E18

Trafikkulykke på E18

BAMBLE: En bil med to eldre personer i, kjørte utfor på E18 ved Feset i Bamble søndag ettermiddag.
 
Tips oss: Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord 
 
TATIPS til 2005
Silje-Carine Kikut Moen E-post
Publisert 15.06.2014 kl 15:53 Oppdatert 15.06.2014 kl 19:16

...
Foto: Aksjon E18

Utforkjøringa skjedde midt mellom Feset og Dørdal.
Det melder operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt.
- Et enslig kjøretøy havnet utfor veien, uten at det medførte personskader, sier Arne Gunnar Tollehaugen.
 
ELDRE PAR USKADET
Sjåføren var en kvinne i 70-årene fra Asker, og med i bilen var en mannlig passasjer på samme alder.
- Ambulansen var på stedet og sjekka begge to, men det var heldigvis ingen skader, sier operasjonslederen.
Det ble mindre materielle skader på bilen.
Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.
 
TRAFIKALE PROBLEMER
Tollehaugen opplyser til TA kvart på fem at det er tett trafikk på stedet, og at politiet dirigerer trafikken manuelt.
- Det går litt sakte. Vi venter på bergingsbil, sier Tollehaugen.
Politiet fikk melding om ulykken klokka 15.44.
- Det er trolig ikke store personskader. Nødetatene er på vei, rapportere Tollehuagen klokka 15.54.
110-sentralen Telemark meldte på sin twitterkonto ti på fire at Bamble brannvesen rykket ut til trafikkulykken.

Store helter

...
Emmalin (7) fikk møte flamme-artistene i Fremmed Firma. Foto: Charlotte Nagell

Møtte sine store helter

Emmalin Borgemo Storsletten digger flammeartistene i Fremmed Firma. Lørdag fikk hun møte dem i Rådhusamfiet.
Publisert 14.06.2014 kl 18:05 Oppdatert 14.06.2014 kl 18:24

...
Fremmed Firma Foto: Charlotte Nagell

– Dette er sjuende gang jeg ser dem, og jeg blir aldri lei. Jeg liker aller best rokkeringen med flammer på, avslørte 1. klassingen som går på Myrene skole.
Etter at skienskompaniet avsluttet et flammesprakende show, fikk Emmalin hilse på hele gjengen.
– Hovedkonseptet vårt er at alt brenner, forteller Rita Slåttedalen.
– Det er sjette gang vi deltar på festivalen og smått har blitt stort. Vi begynte rett og slett fordi det er gøy og tar gjerne i mot nye medlemmer.
Forutsetningen er at man må være over 18 år. Det betyr at Emmalin må vente noen år foreløpig. Mamma, Vigdis Storsletten, forstår godt datterens fascinasjon for showet.
– Det er kult at de finner på noe så annerledes, og det ser veldig spennende ut. Jeg kunne godt tenke meg å være med selv, ler hun.

onsdag 4. juni 2014

Hvithai


En hvithai svømmer utenfor kysten av Mexico. Foto: Scanpix/AP.

– Kan få hvithai i Skandinavia

– Kun et spørsmål om tid, mener danske havbiologer.

– Man mener det kun er et spørsmål om tid før vi ser hvithai i danske farvann, sier kurator og dyreavdelingsleder ved akvariet Den Blå Planet i København, Lars Olsen, til nettstedet metroexpress.

Han viser til at klumpfisk og andre fisker fra Middelhavet har begynt å finne veien til danske farvann, så hvorfor ikke haier, spør han:

– Man mener å ha sett en hvithai i England, så kanskje er den her allerede, men har bare ikke blitt observert. Man kan ikke si noe med sikkerhet, men mye tyder på at vi i nær fremtid kan se hvithai her oppe, sier Olsen, som understreker at det vil være snakk om enkelthai på streiftog og ikke en hel bestand.

Les også: Her vil du ikke bade
Ved Danmarks haisenter Kattegatcentret deler man Olsens teori. Ny kunnskap om hvithaier fra de siste tiår innhentet ved bruk av sendere på dyrene viser at de kan bevege seg over svært store avstander.

– Vi har sett hvithaier som har svømt 10.000 kilometer fra Sør-Afrika til Australia, så vi vet at de kan tilbakelegge store avstander, sier havbiolog og kurator ved Kattegatcentret, Rune Kristiansen, til nettstedet.

Selv er han begeistret med tanke på hvithaiens anmarsj:
– Jeg ville klappe i mine små biolog-hender hvis hvithaien fant veien hit. Det ville bare gjøre vår natur rikere, og om så er har danskene ingenting å frykte, sier Kristiansen.

– Som badegjest har man ingenting å være redd for, og man gjør klokere i å rette fokus mot badesikkerheten, da det er lang flere som dør av drukning enn av haiangrep.

Petter vil

FANTASTISK MORSOMT:
FANTASTISK MORSOMT: – Jeg kan lukke øynene å se hele byen for meg. Det er et sted jeg føler meg veldig hjemme, fra jeg samla tomflasker og syklet rundt i enhver veistudd. Det er fantastisk morsomt å komme tilbake, sier Petter Stordalen. (FOTO: JOAKIM S. ENGER)

Petter vil blåse liv i Porsgrunn

– Området rundt Down Town har forvitret og vi har store ambisjoner om å skape ny dynamikk i området, sier Petter Stordalen.
 
Av:Marit Schulstok
04.06.2014 04:00
TORGET:
TORGET: : Slik har Sektor Gruppen tegnet det nye Franklintorget. Petter Stordalen har tidligere tatt til orde for å døpe det om til Anders Vangen plass.

Folkemøte i kveld:

  • I kveld blir det allmøte i Ælvespeilet klokka 18.
  • Ordfører Øystein Beyer har invitert Petter Stordalen, Sektor Eiendom og byutviklerne i Porsgrunn for å gi en innføring i planene om utvikling rundt Down Town. Det åpnes også for innspill og dialog.
  • Arrangementet er gratis.
I kveld stiller Petter Stordalen på folkemøte i Ælvespeilet.
Der skal hotell- og kjøpesenterbaronen, eiendomsutvikleren, investoren orientere om planene selskapet hans har for utviklingen av området rundt Down Town i hjembyen sin.
– For en som solgte jordbær på torget hadde jeg aldri trodd at jeg skulle stå på det nye kulturhuset for å si noe om å investere i Porsgrunn, sier han til Varden.

Tror snøballen vil rulle

Sektor Gruppen står bak planene om en opprusting av området rundt Down Town.
– Vi har investert en milliard kroner fra før og er villig til å putte inn 500 millioner til før vi er ferdige, sier Stordalen som er styreleder i Sektor.
Hva det konkret vil si, sparer han til allmøtet i kveld.

– Hvorfor gjør vi dette? Hva betyr det for Porsgrunn? Det vil jeg snakke om. Jeg vil snakke om å binde promenaden langs elva sammen med arbeidsplasser, boliger, kulturtilbud og varehandel. Og jeg vil fortelle om vår visjon og vår ambisjon om å utvikle Grenland til et mer attraktivt sted, sier han.

Han tror på at de store investeringene kan være snøballen som får det hele til å rulle og andre til å investere. Satsingen på kjøpesenteret City Syd i Trondheim og hvordan det ble en motor i utviklingen av området rundt er et eksempel. Han peker også på hotellet i Göteborg som hotellkjeden hans åpnet i 2012.

– Det begynte med at vi gjorde om en granittblokk og skapte Sveriges største og mest framgangsrike hotell.

– Sykla rundt i hver veistubb

Han understreker at de jobber med hele Grenland, fra skjærgårdshotellet i Bamble til Herkules, Lietorvet og hotellet i Skien.
Likevel har Porsgrunn en spesiell plass i hjertet hans.

– Jeg kan lukke øynene å se hele byen for meg. Det er et sted jeg føler meg veldig hjemme, fra jeg samla tomflasker og sykla rundt i enhver veistudd. Det er fantastisk morsomt å komme tilbake, sier han.

Han mimrer over Porselensmarsjen han gikk hvert år og butikken på Bjørntvedt han jobbet i, om bussen til handelsgym i Skien og butikken på Stridsklev som han drømte om å åpne.

Skillingsmyr

...
Stor jubel da det ble lys i enden av tunnelen. Foto: Trine K. Bratlie Evensen

Cognac-skål i tunnel på Skillingsmyr

– Mandag 2. juni smalt den første av tre gjennomslagssalver i Skillingsmyr tunnel i Telemark. Milepælen ble markert med den tradisjonelle konjakkskålen på røysa.
Publisert 03.06.2014 kl 17:19 Oppdatert 03.06.2014 kl 17:19


Det skriver Jernbaneverket på sine nettsider.
I en epost til PD opplyser kommunikasjonsleder i Jernbaneverket, Trine K. Bratlie Evensen, at det var det første store gjennomslaget i tunnelene som bygges i prosjektet Farriseidet – Porsgrunn.

– Det gjenstår fortsatt mange gjennomslag før alle tunnelene er ferdig drevet, men en milepæl er det uansett, sier Evensen.

Jernbaneverket opplyser at Skillingsmyr tunnel (3810 meter) er en av til sammen syv tunneler som bygges i Farriseidet – Porsgrunn prosjektet. Veidekke startet drivingen av tunnelen i mars 2013, og det første gjennomslaget kom etter at drøyt 3000 meter av hovedtunnelen er sprengt ut.

Geolog fyrte av

– Det var Anniken Hagen, fagansvarlig geolog i prosjektet, som fikk æren av å fyre av salva som slapp dagslyset inn i hovedtunnelen, opplyser Jernbaneverket.

De skriver på nettsidene at Skillingsmyr tunnel er hovedsakelig drevet fra to tverrslag (atkomsttunneler), i tillegg til at det er drevet 20 meter fra påhugget på Skillingsmyr. 

Det er stuffene på hhv. Skillingsmyr og fra tverrslaget på Løkka som nå møttes. Det innebærer at det nå er ca. 1800 meter sammenhengende tunnel fra Skillingsmyr-siden.

Hovedbyggeleder Tom Frode Hansen forteller at gjennomslaget kommer omtrent som planlagt. De har hatt greit fjell å drive tunnel i, men det har vært mange svakhetssoner som har medført behov for mye injeksjon og ekstra sikring, sier Hansen.

De var klar over svakhetssonene da de startet, og ikke støtt på store overraskelser så langt.