mandag 30. mars 2015

Bypakken i Porsgrunn

Bom ??

Nei til bommer og Bypakker
Bypakke Porsgrunn
...
Har tenkt littegranne, vi er verdens rikeste land, vi er ca 5,5 millioner mennesker i norge, ca 3 millioner biler.

Har du en bensinbil koster det deg, og den i året til staten 3500,- kr. Har du en Diselbil koster det 4000,-

I tillegg tar Staten 80% avgift av hver eneste liter drivstoff.

I tillegg har vi snart så mange bommer at vi snart ikke kommer ut av huset

I Ta eller i Varden sto det for en tid tilbake, ville bomavgiften koste deg 21,000 kr pr år dersom det er to biler pr hustand.

DETTE ER JO SYKT ?

Har kikket og sett litt hva som egentlig foregår, ca 20 % av syklistene bruker sykkelveiene, ingen i Grenland vil ha denne Bypakken selv ikke politikerne,

Legg ned Bystyret i Grenland, de koster den alminnelige familie for mye, er de ikke redde for fraflytting fra Grenland, de vet ikke konsekvensene av det de gjør.

Vi i Norge har råd til å fjerne bomringer, vi behøver ikke bommer ?

Vi bommer oss ut av Norge
Stopp Bypakken i Grenland

mandag 16. mars 2015

Israel

Derfor kommer ikke Herzog til å bli statsminister
Miff v/Tor-Bjørn Nordgaard 2015.03.12


Redaktør Steven Klein i Ha’aretz gir deg fem grunner til at han tror Benjamin Netanyahu kommer til å bli sittende som statsminister også etter valget neste uke


Isaac Herzog (t.v) og Benjamin Netanyahu er statsministerkandidater ved Knessetvalget 17. mars

I går skrev Miff.no om Isaac Herzog som uttaler seg med sterk optimisme om sin mulighet til å ta over statsministerstolen i Israel etter Knesset-valget 17. mars.
”Isaac Herzog kommer ikke til å bli Israels neste statsminister”, mener Ha’aretz-redaktør, historiker og doktorand innen konfliktløsning og forhandlinger, Steven Klein.

Han skriver i en kommentarartikkel at spekulasjonene om at Herzog skulle kunne stable på beina en sterk nok koalisjon til å erstatte Netanyahu er basert på illusjoner, enten om at dette er 1999 på nytt igjen (det forrige valgåret der Netanyahu måtte gå av som statsminister), eller at Herzog på en eller annen måte har fått sterkere muligheter til å lykkes nå enn i begynnelsen av valgkampen, eller at det skulle ha blitt realistisk å få til en samlingsregjering der rivalene bytter på statsministervervet.
Klein hevder: ”Det finnes ikke noe scenario der Isaac Herzog blir Israels neste statsminister, uansett hva han erklærer, og uansett hva pressen rapporterer. Punktum.”

Dette er de fem argumentene han begrunner sin oppfatning med:
1. Det israelske folket forholder seg likegyldige til ”medieskandalene” rundt Netanyahus person. Det har meningsmålinger vist over lang tid, slik Klein ser det.

2. Det israelske folket gir førsteprioritet til sikkerhetsspørsmål, og etter at Oslo-avtalen slo feil, har ikke venstresiden særlig mye å tilby som inspirerer til fremtidshåp om reell forandring av status quo, skriver Klein.

3. Tallenes tale på meningsmålingene og de siste årenes valgresultater gir ikke venstresidens alternativ noen særlig mulighet for å få stor nok oppslutning, ifølge Klein. Venstrepartiene Arbeiderpartiet, Meretz og de arabiske partiene som denne gangen stiller fellesliste, har til sammen ikke hatt mer enn 34 mandater siden 2003. Denne gangen ligger de an til å kunne øke til 41 eller 42. Men de er fortsatt langt unna de 61 mandatene som er nødvendig for å danne flertall for en koalisjon. I tillegg må man ta med i betraktningen at den arabiske felleslisten ikke vil delta i noen regjeringsalternativ overhodet.

4. Heller ikke sammen med sentrumspartiene vil venstresiden kunne danne flertall, når man ikke kan regne med støtte fra de arabiske partiene, mener Klein. Han argumenterer for dette med at partiene som anses å ligge litt til høyre for sentrum ikke kan forventes å gi sin støtte til en koalisjon der partiet lengst til venstre, Meretz, deltar.

5. Det israelske folket er ikke innstilt på å stemme for dramatiske endringer av status quo akkurat nå, mener Klein. Sikkerhetssituasjonen er mye bedre enn under den andre intifadaen for noen år siden. Det finnes økonomiske utfordringer, men arbeidsledigheten er lav, aksjemarkedet er høyt, og boligeiere flest ser ikke på de økende boligprisene som en like stor krise som mediedekningen gir inntrykk av, hevder han.

Klein avslutter: ”For å sitere Netanyahus favorittspill: Sjakk matt.”

Netanjahu

Ydmyk men tydelig Netanjahu talte til kongressen


 

Det var en tydelig ydmyk, men også klarttalende statsminister Benjamin Netanjahu. Ordene levnet ingen tvil om farene ved å gi Iran det Iran ønsker. Advarselen til Obama var entydige, og ikke uten brodd.

–Vi er et gammelt folk. I vår nær 4000-årige historie, har mange forsøkt gjentatte ganger å ødelegge det jødiske folk. I morgen kveld, under den jødiske høytiden Purim, kommer vi til å lese Esters bok. 

Vi skal lese av en mektig persisk visekonge som het Haman, som planla å utslette det jødiske folk om lag 2500 år siden. Men en modig jødisk kvinne, dronning Ester, avslørte komplottet og ordnet det slik at det jødiske folk fikk rett til å forsvare seg mot sine fiender.

Komplottet ble spolert. Vårt folk ble reddet, sa Netanjahu og fortsatte med å understreke at det jødiske folket i dag står « ansikt til ansikt med et nytt forsøk ved nok en persisk potentat, for å ødelegge oss. Irans øverste leder Ayatollah Khamenei spyr dette samme eldgamle hat, dette eldste antisemittiske hat, men med den nyeste teknologien. Han twitrer at Israel må utslettes - han twitrer. 

I Iran, er det ikke internett akkurat fritt. Men han twitrer på engelsk at Israel må utslettes.»

– Men Irans regime er ikke bare et jødisk problem, ikke mer enn naziregimet var bare et jødisk problem. De seks millioner jøder som ble myrdet av nazistene var bare en brøkdel av de 60 millioner mennesker som ble drept under andre verdenskrig. Derfor utgjør Irans regime en alvorlig trussel, ikke bare mot Israel, men også fred i hele verden. 

For å forstå hvor farlig Iran kom til å være med atomvåpen, må vi fullt ut forstå dette regimets natur.

– Akkurat nå, kan Iran faktisk skjule atomanlegg som vi, USA og Israel ikke vet om. Som tidligere leder av inspeksjoner for IAEA sa i 2013: «Hvis det ikke fins noen ukjent installasjon i Iran i dag, kommer det til å være første gang på 20 år at det ikke har en.» Iran har vist gang på gang at de ikke er til å stole på. 

Det er derfor den første store innrømmelsen er en kilde til stor bekymring.

Det etterlater Iran med en stort kjernefysisk infrastruktur og vi er avhengig av inspektører for å forhindre et utslipp. At innrømmelser skaper en reell fare for at Iran kan komme til å skaffe seg en bombe ved å bryte avtalen, advarte Netanjahu.

– Kjære venner, hva så med argumentet om at det er ikke fins noe alternativ til denne avtalen, at Irans kjernefysiske knowhow ikke kan utslettes, at landets atomprogram er så avansert at det beste vi kan gjøre er å utsette det uunngåelige, noe som er egentlig hva den foreslåtte avtalen søker å gjøre? Vel, kjernefysisk know-how uten kjernefysisk infrastruktur gir deg ikke veldig mye. 

En racerbil sjåfør kan ikke kjøre dersom han ikke har en bil. En pilot kan ikke fly dersom han ikke har noe å fly med. Uten tusenvis av sentrifuger, tonnevis av anriket uran eller tungtvannfasiliteter, kan ikke Iran lage atomvåpen, sa Netanjahu i en entydig advarsel til både de som møtte frem for å høre ham, og de som feiget ut og gjorde talen til et partipolitisk angrep mot Israel og Netanjahu.


Av Lars-Toralf Storstrand, foto:Ashernet
04.03.2015 11:44

fredag 13. mars 2015

Bom ??

 Nei til bommer og Bypakker


Bypakke Porsgrunn



Har tenkt littegranne, vi er verdens rikeste land, vi er ca 5,5 millioner mennesker i norge, ca 3 millioner biler.

Har du bensinbil koster det deg og den i året til staten 3500,- kr. Har du Diselbil koster det 4000,-

I tillegg tar Staten 80% avgift av hver eneste liter drivstoff.

I tillegg har vi snart å mange bommer at vi snart ikke kommer ut av huset


Har kikket og sett litt hva som egentlig foregår, ca 20 % av syklistene bruker sykkelveiene: ingen i Grenland vil ha denne Bypakken selv ikke politikerne,

Legg ned Bystyrene i Grenland, de koster den alminnelige familie for mye, er de ikke redde for fraflytting fra Grenland, de vet ikke konsekvensene av det de gjør.

Vi i Norge har råd til å fjerne bomringer, vi behøver ikke bommer ?

Vi bommer oss ut av Norge

Stopp Bypakken i Grenland

torsdag 12. mars 2015

Islamistisk terror

Islamistisk terror ødelegger barn

Ayala Shapira, 11 år og offer for islamistisk terror
Ayala Shapira, 11 år og offer for islamistisk terror


Ayala Shapira, 11 år, er hardt og kritisk skadd. To politimenn ble stukket ned i Jerusalem dagen etter.
Elleve år gamle Ayala Shapira slåss for livet etter et angrep med brannbomber. Hun var med faren sin i bilen der de kjørte mellom Ma’ale Shomron og El Matan tidlig torsdags kveld, da terrorister kastet en Molotov-cocktail inn i bilen og satte den i brann.

Ayala ligger nå i koma og blir holdt live med respirator, med tredjegrads forbrenninger på mer enn halvparten av kroppen. Legene ver Tel Hashomer-sykehuset nær Tel Aviv, sier de gjør alt de kan for å redde livet hennes.

Faren hennes ble også skadd, men lettere. Han har ikke livstruende skader. De to greide å komme seg ut av den brennende bilen og komme seg til en by i nærheten før jenta kollapset.

En video som ble tatt på stedet viser bilen fullstendig oppslukt av flammer. IDF leter nå etter de skyldige.

Området de kjørte gjennom, inneholder mange arabiske landsbyer. I de siste månedene har det vært mange angrep langs denne veien. Også Ayalas mor har tidligere blitt angrepet på denne strekningen, men ble ikke skadet.

Avi Na’im, som er ordfører for Beit Aryeh kommune, ble sitert av Arutz Sheva på at en “passende respons på å kaste brannbombe, må være å skyte terroristene for å drepe dem. En jente på 11 år på hjemvei med sin far skal ikke være et terrormål.”

“Vi kan ikke tolerere en virkelighet som er slik at borgere som reiser midt i landet, kan dø av en Molotov-cocktail,” sa Yossi Dagan, som er fungerende sjef for det regionale rådet i Samaria, forteller Ynet.

Orit Struk, parlamentsmedlem, ga uttrykk for at dette angrepet nå “må virke som en strek i sanden for vårt forhold til den ondskapsfulle arabiske terroren.” “En regjering som virkelig ønsker å forhindre angrep på småjenter som reiser i bil, må nå begynne å ta klare skritt i retning av å vise dem at dette ikke lønner seg. Det handler ikke bare om straff. Vi må ta et viktig sionistisk skritt slik at vi styrker den israelske kontrollen med landet overalt hvor vi kan.”

I dag morges ble to grensepolitimenn stukket ned i Jerusalem etter fredagsbønnen i Al-Aqsa-moskeen. De ble lettere skadd og overført til sykehus etter førstehjelp av Magen David Adom (tilsvarende Røde Kors). Politiet leter etter gjerningsmennene.

onsdag 11. mars 2015

Irakiske inn i Tikrit


En stridsvogn som tilhører det irakiske forsvaret, kjører gjennom byen al-Alam utenfor Tikrit. Irakiske styrker gjenerobret al-Alam tirsdag, og tok deretter kontroll over en bydel i Tikrit onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Irakiske styrker har gått inn i Tikrit

Irakiske sikkerhetsstyrker har inntatt deler av byen Tikrit, som kontrolleres av ekstremistgruppa Den islamske staten (IS), opplyser irakiske militærkilder.


Irakiske regjeringssoldater, med støtte fra sjia-militser, gikk onsdag inn i bydelen Qadisiyah.
– Vi gjennomfører nå kamphandlinger for å rense bydelen Qadisiyah, sier en irakisk general, som ønsker å være anonym.

– Vi har fått kontroll over Tikrits militærsykehus, som ligger nær sentrum av byen. Men det er vanskelige kamper, for vi står ikke overfor ordinære bakkestyrker men snikskyttere og minelagte områder. Så framrykkingen går sakte, sier generalen videre.

30.000 soldater

Det irakiske forsvaret innledet en storstilt offensiv mot jihadistgruppa IS for ti dager siden. Over 30.000 regjerings- og militssoldater deltar i offensiven, som er den største i sitt slag siden IS erobret store deler av Nord-Irak i fjor.

Både bakke- og luftstyrker deltar, og hovedmålet er å gjenerobre nettopp Tikrit, opplyste irakiske militærkilder rett etter at offensiven begynte.

De siste dagene har irakiske regjeringssoldater, politistyrker og militssoldater rykket stadig nærmere Tikrit.

Saddam Husseins hjemby

Byen ligger i et hovedsakelig sunnimuslimsk område 15 mil nord for Bagdad. Det er fødebyen til Iraks tidligere diktator Saddam Hussein.

Byen ble inntatt av IS i mai 2014. Den ytterliggående gruppa fikk da hjelp av militante irakiske sunnimuslimer som lenge har vært på kant med den sjiadominerte regjeringen i Bagdad.
 
Men samtidig som regjeringsstyrkene rykket inn i Tikrit, gjennomførte IS flere angrep mot regjeringskontrollerte områder i byen Ramadi vest i landet, deriblant sju koordinerte selvmordsangrep. Minst ti mennesker ble drept og over 30 såret, opplyser politiet og sykehuskilder i byen.