søndag 24. april 2016

Maldivene

NYTER livet: Renee Sørensen setter pris på både arbeid og fritid på Maldivene. Det startet som en ferietur, og endte med permanent opphold mellom palmene.

Hun fant dykkerlykken på Maldivene

Hun dro fra Kragerø til Maldivene på ferie for to år siden. Kort tid senere var Renee Sørensen (43) blitt en av de fastboende.


– Jeg falt pladask i det jeg kom ut av flyet, sier Sørensen, som i dag er aktiv som både dykkerinstruktør og driver av eget reiseselskap på øya Maafushi, en del av den lille staten Maldivene i Indiahavet.
Hun solgte leiligheten og ga bort bikkja til mamma, deretter bar det av sted til det store utland permanent.

Et paradis ble virkelig

Langstrakte, hvite strender. Asurblått hav så langt du ser. Palmer som duver sakte i den lune vinden. Fantastiske dykkemuligheter, og spennende mat på bordet. For mange er det den store feriedrømmen hun beskriver. For Renee har det blitt dagligdags, selv om hun innrømmer at hun må klype seg litt hardt i armen innimellom.

– Jeg har egentlig aldri vært så glad i for mye sol og varme. Ikke har jeg vært så begeistret for å drive med opplæring heller. At jeg i dag er dykkerinstruktør på Maldivene er ganske sprøtt å tenke på. Det hadde jeg ikke trodd da jeg var butikksjef i dagligvarebutikken hjemme i Kragerø for noen år siden, sier Renee, som passer på å understreke at det var riktig fint der også.

Frem til nå har hun vært dykkerinstruktør for det lille firmaet «Maldives pasion», som består av fem mannfolk og Renee.

Små og store utfordringer

Det har ikke bare vært enkelt å være eneste kvinne og utlending.
– Man støter på fordommer her som alle andre steder.

Det er jo veldig annerledes på Maldivene enn det er hjemme i Norge. Det at det er et muslimsk land byr på noen utfordringer, men det har gått helt fint altså.

Det vanskeligste er å endre seg selv. Det som frustrerer meg mest er hvordan enkelte turister behandler de som kommer herfra noen ganger. De tror liksom de kan oppføre seg som de vil, bare fordi de er på ferie. Men de er heldigvis i mindretall, sier hun.

Eget reisebyrå

Hun har nylig etablert den lille enmannsbedriften Ekte Maldivene, som i samarbeid med flere reisebyråer i Norge skal gi nordmenn muligheten til en litt annerledes ferie.

– Jeg ønsker å vise fram det ekte Maldivene. Det er veldig fint på de etablerte feriestedene også, men for å se landet slik det egentlig er, må man reise til det jeg kaller lokale øyer. Møte folket, smake på den lokale maten, ferdes på strender uten at det er solstoler over alt. Slike ting. Det tror jeg mange er ute etter, sier hun.
Maldivene er et ferieparadis uten alkoholservering.

– Man reiser jo ikke til Maldivene for å drikke øl. Man drar hit for å oppleve noe helt annerledes. Og vil man på død og liv ha en drink underveis, så er det faktisk en båt som tar med folk til havs så de kan ta seg en kald øl også.
Hun har allerede planlagt flere reiser for nordmenn til Maldivene.

Utstilling på Jomfruland

Hun blir ikke rik på gods og gull, men opplevelsene holder lenge for eventyreren fra Kragerø.
– Det koster ikke så mye å leve her nede. Det jeg bruker større summer på er undervannskamera og slike ting. Det føler jeg virkelig at jeg trenger når store deler av livet foregår under havoverflaten. Ifølge Renee koster det ikke skjorta å reise til Maldivene, men for deg som ikke har råd eller anledning, kan du snart få et innblikk i hvordan det er å leve på de lange hvite strendene. I juni stiller hun ut bilder fra sine opplevelser i samarbeid med fotograf og venninne Yvonne Melby Schulze i Skolestua på Jomfruland.
– Kanskje det kan friste noen? undrer den modige mauren på Skype fra strandkanten på Maldivene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar